Nyheter o tankarUtvecklar pedagogiska idéer till digitala och fysiska läromedel.

2015-11-04

Space Math Hero, en ny matteapp.

Just nu pågår arbetet för fullt med att färdigställa den nya matteappen. Den innehåller ett spännande och pedagogiskt mattespel, som utspelar sig i rymden. Det finns också en pedagogisk lärdel för att automatisera så  mycket som möjligt av add, subtr, mult och div tabellerna

Vi har ambitionen att lansera appen på Matematikbiennalen på Karlstads Universitet 2016-01-28 till -29. Väl mött där!

2015-04-27

TrioMath har fått nya tydliga sifferkort!

Läs mer på Tips o trix till TrioMath.2014-12-01

Positionsplattan får  sin egen Facebooksida.

2014-08-15

Positionsplattan annonseras i Läromedias Nyhetsbrev.


SKOLAPPAR har nu testat TrioMath!  2014-04-14

Läs testet här!
Facebookforum och gratiskoder. 2014-01-20.

Jag gick med i två diskussionsforum i fredags (17/1) på Facebook, ”iPads i skola och förskola” samt ”Skolappar.nu – Forum för  utvecklare och pedagoger”. Ibland ska  saker gå fort, så jag hade inte läst reglerna....:(. Efter några timmar togs inlägget bort från ”iPads i skola...”.  Admin och jag diskuterade på chatten och var överens. Men många hann iallafall läsa inlägget och beställa gratiskoder. Under helgen slog det mig att jag kanske skulle läsa reglerna för det andra forumet ”Skolappar.nu...”, där mitt inlägg fortfarande låg kvar. Oppps! Klara regler mot reklam. Här hann jag själv ta bort mitt inlägg. Jag har genom åren i skola talat mycket med ungdomar att följa regler, visa gott omdöme på nätet och i verkliga livet o s v, så beslutet kändes logiskt.

Ni som orkar ta er igenom foruminlägget från FB nedan kan bli belönade med gratiskoder till TrioMath Premium. Jag har fortfarande några kvar.


Hej. Här lite info om ett nytt mattespel för iPad, TrioMath och möjlighet till gratiskoder.

Jag har nyligen blivit medlem i den här  gruppen. Jag bor i Kalmar och har arbetat som speciallärare på Skansenskolan  i Mörbylånga sedan 1982. I juni 2013 gick jag  i pension. Men än finns lärartänket kvar.

Under mitt arbete som speciallärare har jag använt mig av många olika knep för att bl a lära ut matte på ett roligt och stimulerande sätt. Jag har t ex använt en vanlig kortlek, där eleverna fick dra tre kort var. Med hjälp av de fyra räknesätten fick de fram ett resultat och kunde erövra rutor på en spelplan. Man kunde få bonuspoäng genom att hamna intill redan erövrade rutor. Detta tävlingsmoment gjorde att eleverna tänkte kreativt och övade upp sin huvudräkningsförmåga. Man lärde sig också att på ett lustfyllt sätt använda de matematiska prioriteringsreglerna och tänka strategiskt.

Men nu lever vi ju i en digital tid. Jag ville veta om det var möjligt att göra en app av detta spel. Jag googlade efter apputvecklare i riket och fick napp lokalt i Kalmar. Med stor förväntan besökte jag, InFocusmedia AB, med Michael Lakatos och Jonas Thoor, i våras. De nappade på idén att utveckla en app, ett mattespel för iPad. Vi ville alla ha ett väl fungerande och estetiskt tilltalande spel. Ett spel för alla. Efter att tillsammans ha stött och blött  både stora och små idéer är nu TRIOMATH klart!

Gratisversionen av TrioMath, med möjlighet till premiumköp i  appen, kom i november 2013. Du kan spela det mesta, men du får inte tillgång till alla bonusrutor. Det uppstår också väntetider mellan spelomgångarna.

TrioMath Premium kom i januari 2014 och ger dig tillgång till alla kommande uppgraderingar, alla bonusrutor och så klart inga väntetider mellan spelomgångarna. Pris 22kr.

Jag har möjlighet dela ut några gratiskoder till TrioMath Premium och tar då gärna emot lite feedback om spelet. Kontakta mig på christer.jennemyr@cjpedagog.se . Först till kvarn …...
Betalversion av TrioMath   2014-01-09

Vi och vår apputvecklare inFocusmedia AB har influerats av Pappasappars idé om att kunna slippa köp i app och nu tagit fram en betalversion av mattespelet TrioMath för iPad. Borde vara perfekt för föräldrar, förskolor, skolor och andra som inte kan eller vill ladda hem appar som innehåller i-app-köp.

TrioMath Premium kostar 22 kr och du får tillgång till samma roliga extra funktioner som du får med i-app-köpet på gratisversionen. Fler bonusbrickor och du slipper också väntetiden mellan omgångarna. Tillgång till alla framtida förbättringar.

Få tillgång till allt direkt vid nedladdning genom att ladda ned betalversionen.


Ladda hem det roliga mattespelet från App StorePISA-rapporten - några tankar 2013-12-05

Det är en nedslående PISA-rapport som presenterades igår. Det finns säkert många samverkande faktorer till resultatet. Min tanke, utifrån mina 30år som speciallärare på högstadiet, är att det måste finnas en stor portion lust och glädje att bygga undervisningen på. Förr tog jag mig mer tid att spela och tävla på olika sätt i matteundervisningen i mina små grupper. Att på olika lekfulla och tävlingsinriktade sätt lära sig ”hantverket” räkning är viktigt för att kunna förstå mer komplicerad matematik. När det går åt för mycket energi till  ”räkningen” blir det mindre energi kvar till att förstå ”matematiken”.

Har vi minskat för mycket på de spelande/tävlande momenten i matte under de sista åren för att hinna nå målen? Har undervisningen blivit för målinriktad och bedömande?


När jag arbetade fram vårt mattespel för iPad, Triomath, tillsammans med InFocusmedia AB, var de i den sanna förvissningen om hur viktigt det är att i undervisningen använda lust och tävling för att nå viktiga färdigheter. Huvudräkning, med de fyra räknesätten, är en viktig beståndsdel på väg till en god matematisk utveckling.