TRIOMATHUtvecklar pedagogiska idéer till digitala och fysiska läromedel.

TRIOMATH spelplan. 


Räkna med nöje och kunskap i mattespelet TrioMath för iPad!


Huvudräkning är kanske inte det första som dyker upp när du tänker på sällskapsspel, men TrioMath för iPad handlar just om det. Spelet är för 2-5 personer som tävlar mot varandra i huvudräkning och strategiskt tänkande. TrioMath är även möjligt att spela ensam och då kämpa för att förbättra det egna resultatet på topplistan. Spelet passar alldeles utmärkt att användas på matematiklektionerna från lågstadiet och vidare upp i skolsystemen. Ett utmärkt sätt att stimulera matematikintresset, lära sig prioriteringsreglerna i matematik och bli snabb i huvudräkning.


Grundkonceptet handlar om klassisk huvudräkning där de tävlande med hjälp av de fyra räknesätten ska plocka spelbrickor. Tävlingsmomentet kommer in genom att spelare tävlar mot varandra i att plocka brickorna från spelplanen för att bli först med att nå ett visst antal poäng eller få flest poäng under en viss tid. Det strategiska tänkandet stimuleras genom att brickorna har olika värden beroende på hur många andra brickor som gränsar till den valda. Det finns även bonusbrickor vilket gör att det inte alltid är den enklaste beräkningen som är den bästa för att vinna.


Spelet är utvecklat av inFocusmedia iFoM AB och bygger på ett koncept framtaget av CJ Pedagog.

Genom att samla kunskapen och kreativiteten hos både utvecklare och pedagoger är TrioMath ett spel som förenar både nöje och nytta till alla åldrar.

- Som speciallärare inom matematik har jag vid mina lektioner använt mig av en enkel pappersversion av TrioMath. En appversion tillför helt nya dimensioner och når betydligt fler användare.

- Matte ska vara roligt och alla kan bli bättre på huvudräkning, säger Christer Jennemyr / CJ Pedagog.


Spelet finns nu i två versioner. En är gratis att ladda hem från App Store och innehåller reklam samt erbjuder köp av Pro-versionen inuti appen. Vår Trio Math Pro-version erbjuder istället ett engångsköp för 20 kr utan reklam. TrioMath är utvecklat för svenska och översatt till engelska, franska, tyska och spanska..

 TRIOMATH-ikonen!

   Gameplay video!

Automatisera tabellerna! Se vår spännande mattespelsapp Space Math Hero.